Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън няма представа какво стана в Q3, завъртането му струвало тура на...

Хамилтън няма представа какво стана в Q3, завъртането му струвало тура на Розберг

74
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън няма представа какво предизвика проблема в края на квалификацията за Гран при на Австрия днес, заради който не можа да даде време в Q3.

Английският пилот на Мерцедес два пъти излиза на пистата. При първия си опит допусна грешка в осми завой и излезе от трасето. Това доведе до анулиране на времето му заради напускане границите на пистата.

При второто излизане се завъртя при спирането за втори завой. На въпрос дали може да обясни станалото Хамилтън отговори:

Всъщност не мога. Просто се завъртях. Натиснах спирачките и блокирах задните гуми. Не съм сигурен защо. Трябва да погледна данните.

При предположението, че вероятно е сериозно разочарован, той заяви:

Добре съм. Състезанието утре е дълго. Тук няма много завои, но пък има дълги прави, а ние разполагаме с най-добрата задвижваща система. Така че се надявам да си проправя път напред.

Хамилтън е класиран девети, след като обиколката на Нико Хюлкенберг (Форс Индия) бе анулирана заради излизане извън границите на пистата.

Нико Розберг пък заяви, че завъртането на съотборника му му е коствало последния опит за полпозишън.

Честно казано, обиколката ми не се получи перфектно. Загубих заради завъртането на Люис в този тур. Трябва да намалиш с две-три десети. Можех да подобря времето си. Станалото определено ме спъна, но това е положението – заяви той. – Определено не очаквах Уилямс да са пред мен днес. Те свършиха страхотна работа. Трето място е добра позиция за старт утре. Нямам търпение за надпреварата.