Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нюи е №1 в списъка на хората, с които би било...

Хамилтън: Нюи е №1 в списъка на хората, с които би било страхотно да работя

3127
0
Шарл Льоклер, Люис Хамилтън
Шарл Льоклер и Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън заяви, че Ейдриан Нюи би бил №1 в списъка на хората, с които той смята, че би било страхотно да работи. Темата за английския конструктор и напускането му на Ред Бул бе подробно дискутирана в навечерието на уикенда за Гран при на Маями.

„Ако правех списък на хората, с които би било страхотно да работя, то Ейдриан Нюи абсолютно сигурно щеше да е №1“, бе категоричен Хамилтън

„Ейдриан има великолепна история, невероятни успехи. Вършил е изумителни неща по време на кариерата си в различни отбори. Знанията му са страхотни. Той би бил невероятна придобивка. Ферари вече има страхотен екип и вече прави огромен прогрес – настоящият им болид е по-бърз от миналогодишния. Но би било привилегия да се работи с Нюи“, допълни Хамилтън.

„Карах кола, която мисля, че бе еволюция на негова концепция, когато отидох в Макларън“, продължи седемкратният световен шампион. „Чувствах се привилегирован, че имах възможност да се докосна до нещо, по което Нюи бе работил. През последните години бе огромно предизвикателство да се състезавам с отбор, от който той е част толкова дълго време. Но мисля, че не бива да забравяме – няма един-единствен ключов човек, а цял екип от хора, които вършат работата.“

„Не мисля, че Ред Бул няма да създава страхотни коли в бъдеще. Но всеки отбор би имал страхотен късмет да работи с Нюи“, каза още Хамилтън.

Бъдещият съотборник на англичанина във Ферари Шарл Льоклер също подчерта, че Скудерията вече има добър екип, но евентуално привличане на Нюи би било страхотно.

„Бих бил много щастлив (да работим с него). Мисля, че Ейдриан е един от хората в падока, с които всеки мечтае да работи един ден. Във Ферари има невероятен екип в момента. През последните 7-8 месеца отборът ни е с най-голям прогрес от всички. Би било обаче наистина изумително ако Нюи стане част от тима ни“, обясни монегаскът

Льоклер бе попитан дали отборът на Ферари е станал по-атрактивна опция след привличането на няколко инженери от Фредерик Васьор и договора с Люис Хамилтън.

„Със сигурност. С тима се намираме в много добър момент. Фред винаги е споделял с мен каква е средно- и дългосрочната му визия за отбора. Аз винаги съм му казвал какво според мен е добро за тима и нещата вървят наистина, наистина добре. Много се радвам за това и според мен се намираме в наистина чудесна позиция да привлечем най-добрите хора в света.“

„Както вече казах, вече разполагаме с наистина силен екип. Супер важно е кой и какво може да го направи още по-силен. Ейдриан е един от тези хора, които могат да донесат разликата. Новината, (че напуска Ред Бул), ме изненада. Не го очаквах. Това е новина, която предизвиква сериозен шум. Дали ще отслаби Ред Бул? Във всеки отбор работят много хора, но има фигури, които носят по-голяма разлика от други. Според мен Нюи определено е една от тях. Всеки отбор, с който е бил, е постигал големи успехи“, каза още Льоклер.