Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква трудни преговори с Макларън, искал повишение на заплатата си

Хамилтън очаква трудни преговори с Макларън, искал повишение на заплатата си

29
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън очаква преговорите с Макларън за нов договор да са трудни, заяви самият пилот на пистата Спа-Франкоршамп, където този уикенд се провежда 12-ият кръг от Формула 1 за 2012 г.

Контрактът на световния шампион за 2008 г. изтича в края на настоящия сезон и някакви разговори се водят от доста време, но нищо конкретно не е съобщено до момента. 27-годишният състезател е част от Макларън от 11-годишна възраст и чувства екипа като семейство, но в същото време е наясно, че става дума и за чисто работни взаимоотношения.

На въпрос дали дълбоко в сърцето си иска да остане в тима от Уокинг, Хамилтън отговори:

– Да, но това е и бизнес. Винаги карам с цялото си сърце, но трябва да мисля и за тази страна на нещата.

Кариерата на Хамилтън е управлявана в момента от компанията на Саймън Фулър XIX Ентъртейнмънт, откъдето също няма никаква информация за развоя на събитията.

Според нови слухове обаче, Люис искал повече от 15-те милиона паунда, които получава на година. През юни бившият шеф на Макларън в F1 Рон Денис заяви, че нов договор за пилота ще означава намаляване на заплатата му заради икономическата криза. Настоящият началник на тима Мартин Уитмарш пък сподели, че Хамилтън му е казал, че иска да остане, но преговорите с него са по-сложни, отколкото с други пилоти.

Макларън са в доста силна позиция, тъй като няма особено много примамливи места за пилота в други екипи. Марк Уебър преподписа с Ред Бул за още един сезон. Смята се, че Ферари не биха рискували да вземат Хамилтън като съотборник на Алонсо. Ситуацията в Мерцедес все още е неясна.