Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън оглави класирането през втория ден на Херес

Хамилтън оглави класирането през втория ден на Херес

25
0

Люис Хамилтън даде най-добро време (1:19.371) през втория ден от зимните изпитания на Херес.###Люис Хамилтън даде най-добро време (1:19.371) през втория ден от зимните изпитания на Херес. Това бе първото качване на британеца в болида на Макларън след приключването на сезона в Бразилия и след като на миналите тестове в Барселона за екипа караха Педро де ла Роса и Гари Пафет.
Още в първия си час на трасето Люис излезе извън неговите очертания, но за щастие не се удари в предпазните стени. След кратък престои в бокса той отново продължи с програмата си за деня. Това бе и първият път, когато Хамилтън кара болида на Сребърните стрели без подпомагащи управлението системи и призна, че чувството е много по-различно. Докато караше в GP2 обаче пилотът също не разполагаше с подпомагаща електроника и счита, че точно този опит сега му е от полза.
От Макларън работиха още върху развитието на аеропакет, предназначен за следващата година.
На около 5 десети от лидера финишира пилотът на Ред Бул Дейвид Култард. Шотландецът направи най-добрата си обиколка със сликове.
Трети с време 1:19.761 се нареди Фелипе Маса (Ферари), а със съвсем малка разлика след него остана съотборникът му Кими Райконен (1:19.779). Педро де ла Роса, който кара със сликове, записа пети резултат.
Тест пилотът на Рено Нелсън Пикет младши финишира шести. Бразилецът също изпробва сликове, а денят още в самото начало за него започна с излизане извън очертанията на трасето.
Кристиан Клийн се оказа по-бързият от двамата, тестващи за екипа на Форс Индия, пилоти. Австриецът регистрира седми за деня резултат, а Джанкарло Фисикела остана на девета позиция.