Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Опитвам се да се забавлявам през повечето време

Хамилтън: Опитвам се да се забавлявам през повечето време

54
0

По време на седмицата, в която се провежда Гран при на Великобритания, на острова се случва нещо необичайно – накъдето и да се обърнеш, който и вестник или списание да разлистиш, което и радио или телевизионен канал да пуснеш неизбежно в един момент, на някоя страница, в спортните емисии и т.н. се появява Люис Хамилтън. 23-годишното дете-чудо на Обединеното кралство има убийствена програма, като от утре ангажиментите му са толкова сгъстени, че ще пристига и ще си тръгва от пистата Силвърстоун с хеликоптер. В предходните дни пък англичанинът вече изпълни безброй задължения към спонсори и партньори на Макларън, различни инициативи и дори намери време да се срещне с Нелсън Мандела. Да се чуди човек как ще намери време и да се състезава…
Доброто планиране обаче позволява на Хамилтън да се справи с всичко, при това с широка усмивка. Пилотът обаче не скрива, че подобно препускане е и трудно:
Животът не е лесен, точно както е и при вас, вие знаете какво е да пътуваш непрекъснато – ни обясни Хамилтън днес следобед на Силвърстоун. – Има си и добрите страни, поне аз се старая да се забавлявам през повечето време. Но още откакто бях на шест години, състезанията са първата ми мисъл и грижа.
Според колеги очакванията на сънародниците на младия англичанин са огромни, особено като се има предвид, че снощи Анди Мърей отпадна от тенис турнира Уимбълдън, футболният национален отбор въобще не участва в европейското първенство и т.н. Самият Люис категорично отрича подобно нещо:
Не, не чувствам някакво напрежение.
На моменти обаче дори той се огъва пред неочакваното. По време на пресконференцията днес Люис получи предложение да премери сили с Дженсън Бътън (Хонда) след успешното участие на сънародника му в триатлон. Причината, както се оказа, бе реплика, подхвърлена от Хамилтън за това, че е по-добре физически подготвен от Бътън. Пилотът на Макларън прие предизвикателството – поне на думи – след сериозно увъртане и се съгласи едва след като Дженсън заяви, че ще дари 10 000 британски лири на благотворителна кауза по негов избор, ако загуби.
В следващите дни Англия няма да се интересува въобще от това как и колко може да издържи Хамилтън на плуване, каране на колело и бягане. Единствено от него обаче зависи да се справи на домашното си трасе – единствената писта, на която може да изброи завоите по имена. Миналата година не успя, но със сигурност тази неделя ще опита отново да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.