Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Освиркванията не трябва да са насочени към Фетел, а към спорта

Хамилтън: Освиркванията не трябва да са насочени към Фетел, а към спорта

48
0
подиум,Сингапур

Както след Гран при на Италия, така и в Сингапур голяма част от феновете посрещнаха на подиума Себастиян Фетел с освирквания. Така след поредната му убедителна победа той трябваше да изтърпи неприятна реакция. Според Люис Хамилтън, тези освирквания не са били насочени директно към световния шампион, а много повече към актуалната ситуация в спорта.

„Феновете искат да виждат състезания в нашия спорт, а в момента ситуацията не предлага истински състезания”, обяснява британецът. Хамилтън имаше сериозни проблеми през целия уикенд, докато за Фетел уикендът бе безпроблемен. „Чух, че след рестарта за четири обиколки е натрупал преднина от 12 секунди. Това определено не е състезание.”

Излизането на колата за сигурност на пистата съкрати преднината, която Фетел натрупа в началото. В противен случай в края на състезанието разликата спрямо втория вероятно щеше да е двойно по-голяма от 33 секунди. Според Хамилтън, не Фетел заслужава уважение за това постижение, а RB9.

„Той не е три секунди на обиколка по-бърз от Нико или от мен или от когото и да е било.”

Хамилтън явно забравя, че гумите на Фетел бяха по-нови от неговите и тези на останалите в челото, но въпреки това призовава, да не бъде освиркван Фетел.

„Никой не би трябвало да бъде освиркван или триуфа му омаловажаван, независимо от това, колко лесно или трудно го е постигнал. Може би най-сериозно впечатление му е направило на Силвърстоун. Но това е нормално, аз бях освиркан в Барселона, а после може би и при победата ми на Монца през 2012 г. Но никога не съм обръщал внимание на това.”

Неговият бивш съотборник Дженсън Бътън също не разбира подобни реакции извън Европа.

„Нормално е за Италия, аз също съм бил освиркван там. Но в Сингапур? Това определено бе изненада”, заяви Бътън. „Михаел Шумахер бе често освиркван, защото хората не харесваха много от нещата, направени от него. Но не мисля, че Себ е направил нещо, с което да го заслужи. Странно е, когато чуваш подобни реакции.”