Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън първи на изпитанията на Спа

Хамилтън първи на изпитанията на Спа

34
0

Люис Хамилтън оглави класирането в първия ден от тестовете на белгийската пистата Спа.###Люис Хамилтън оглави класирането в първия ден от тестовете на пистата Спа. Британецът финишира на четири десети от секундата пред пилота на BMW Робер Кубица. След тях остана Фелипе Маса от Ферари. Разликата на бразилеца от първия бе осем десети.
Челната петица се допълни от Ралф Шумахер и Нелсън Пикет младши. Тест пилотът на Рено изпробва някои подобрения за R27. Тимът се надява благодарение на тях да подобри представянето си в предстоящите стартове. По време на сутрешната сесия болидът на бразилеца спря точно след последния шикан.
Проблемите не подминаха и Дейвид Култард, който записа шесто време. Неизправности в скоростната кутия мъчеха шотландеца.
След него се наредиха Нико Розберг от Уилямс и Витантонио Лиуци от Торо Росо. В края на деня италианецът също имаше проблеми с трансмисията. В продълнение на два дни по-малкият тим на Дитрих Матешиц ще тества със Себастиан Бурде. От екипа ще предценяват дали французинът има шанс да стане титуляр следващата година.
Две специални сесии от по 10 минути през деня бяха предоставени на екипите, за да симулират състезателни стартове.