Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Перфектно начало на сезона

Хамилтън: Перфектно начало на сезона

54
0

Победа и пето място е равносметката за екипа на Макларън от Гран при на Австралия. Люис Хамилтън води безпроблемно в цялото състезание, въпреки че около него буквално вреше и кипеше. Англичанинът изгради стабилно темпо от самото начало, което поддържаше след това, независимо от трите излизания на колата за сигурност на пистата.
Това е перфектното начало на сезона. Чувствам се фантастично – това е мечтаният старт – коментира щастливият Хамилтън. – Съжалявам, че Хейки [Ковалайнен] не бе на подиума до мен, тъй като двойно победа щеше да е страхотна награда за тима. Но е хубаво, че Нико бе там. Казвах му, че от осем години не сме били заедно на подиума – за последно стана още като карахме картинги и е страхотно, че се случва отново.
Английският пилот на Макларън изглеждаше недосегаем за всички инциденти, но сам обясни, че отстрани нещата винаги изглеждат по-лесно, отколкото всъщност са.
По време на състезанието трябваше да внимавам да не объркам нещо, да използвам предимството си и да пазя гумите. Беше малко като в Монреал [миналата година], когато сейфти карът излиза четири пъти. След това винаги е трудно да загрееш гумите и спирачките, истинско предизвикателство, но се справихме – допълни Хамилтън.
Хейки Ковалайнен от своя страна заяви очевидното: че резултатът му въобще не показва истинската му конкурентноспособност.
– За съжаление заради последния сейфти кар не успях да стана втори. Въпреки това с огромно удоволствие работих през целия уикенд с екипа на невероятно високо професионално ниво. Що се отнася до надпреварата, то във втората част от нея и особено в края буквално летях. Направихме страхотна битка с Кими [Райконен] и Фернандо [Алонсо]. Успях да изпреваря Фернандо, но след това, докато махах плаката от визьора си инцидентно натиснах бутона за ограничаване на скоростта в питлейна и той си върна позицията – обясни финландецът и случилото се в последния тур на надпреварата.