Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън подписа с мениджърската компания на Саймън Фулър

Хамилтън подписа с мениджърската компания на Саймън Фулър

29
0
Люис Хамилтън

Очакваната новина за това кой ще управлява кариерата на Люис Хамилтън вече е факт – това ще е компанията XIX Ентъртейнмънт на Саймън Фулър, сред чийто най-известни клиенти са Дейвид и Виктория Бекъм, Ани Ленъкс, Анди Мърей и т.н. Той обаче е по-известен с организирането и участието си в риалити предавания от типа на „Американ Айдъл“ (в САЩ), „Поп Айдъл“ (във Великобритания), „Мислят си, че могат да танцуват“ и т.н.

Хамилтън пък бе без мениджър цяла година, след като прекрати договора на баща си Антъни в началото на 2010 г. Татко му се грижеше за кариерата на световния шампион за 2008 г. във Формула 1, но неразбирателство между тях доведе до разрива. Пилотът изкара сезона с помощта на отбора си Макларън, търсейки варианти за мениджър и накрая направи избор.

XIX Ентъртейнмънт пък бе създадена миналата година, след като Фулър се оттегли от поста главен изпълнителен директор на предишната си фирма 19 Ентъртейнмънт, която продаде още през 2005 г.

Беше важно, че отделих достатъчно време, за да взема това решение, тъй като то трябва да е най-правилното за кариерата и дългосрочното ми бъдеще. Разговарях с множество заинтересовани компании, но смятам, че Саймън Фулър и екипът му желаят не просто да стана още по-добър автомобилен състезател, но и да работят спрямо амбициите ми за в бъдеще – заяви Хамилтън.

Фулър вече имаше проект във Формула 1, който обаче се провали – концепцията Earthcar на Хонда през 2007 г. Той бе представен при презентацията на RA107 в Бракли, продължи и през 2008 г., но позитивите за отбора не бяха никак високи.