Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън получи разрешение да започне по-рано работа с Мерцедес

Хамилтън получи разрешение да започне по-рано работа с Мерцедес

16
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е получил разрешение от Макларън да установи контакт с новия си отбор Мерцедес преди договорът му с екипа от Уокинг да е изтекъл окончателно.

 

Световният шампион във Формула 1 за 2008 г. приключи тъжно кариерата си в отбора, където работеше от 13-годишен и с който спечели титлата си в Гран при – след катастрофа с Нико Хюлкенберг (Форс Индия) в Бразилия. Той тепърва ще се сбогува с хората във фабриката в Уокинг, но е наясно, че вече може да провежда разговори с новите си колеги от Бракли. Шефът на Макларън Мартин Уитмарш е позволил на Хамилтън полека-лека да започне дискусии през следващия месец с новия тим.

 

Ще си дам най-голямата ваканция от много дълго време насам. Не очаквам с нетърпение предстоящите PR събития. Но (в Мерцедес) тези и подобните им задължения ще са някъде около една трета (или може би дори една четвърт) от онези, които изпълнявах досега. Ще имам повече време за тренировки и подготовка с напълно нов за мен автомобил. Изцяло непознато изживяване. Ще е интересно – обясни Хамилтън.

 

Люис ще се качи за първи път на новия си автомобил едва през февруари догодина, когато започват предсезонните тестове. Засега действията му все пак са ограничени:

 

Няма да върша кой знае каква техническа работа. Но ми е разрешено да говоря с хората.