Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън потресен от скоростта на Ред Бул

Хамилтън потресен от скоростта на Ред Бул

41
0

Хамилтън успя да изкара максимума от ограничените възможности на колата на Макларън в Унгария. Бившият световен шампион успя да се класира на пета позиция зад болидите на Ред Бул и Ферари.

Изоставането от върха обаче определно притеснява Хамилтън, за когото още вчера бе ясно че не може да стопи изоставането спрямо Биковете, които във втория сектор бяха със секунда по-бързи от колите на Макларън. В крайна сметка днес изоставането на финала спрямо върха бе 1,7 сек.

„Тук нещата определено не вървят за нас“, клатейки глава направи своята равносметка Хамилтън. „Не става дума за 1-2 десети. В средния сектор губим секунда, в последната част още около половин секунда.

Спуках се от смях като гледах обиколките им от камерите на колите им. Пълна лудост е колко бързи могат да бъдат те спрямо останалите. Карам най-добрата кола, с която сме идвали тук. Нямам си обаче на идея, какво са направили те, скоростта им просто е потресаваща.

Петото място бе максимума за мен и затова съм щастлив от постигнатото. Влизането в третата част на квалификацията беше трудно и на косъм. После извадих всичко от колата, до последната стотна.

Хубавото е, че ще стартирам от чистата страна на пистата, а разстоянието до първия завой е сериозно. Утре ще видим, какво ще се случи, но всичко е възможно. Ще е много добре, ако успея да спечеля няколко позиции на старта. Изпреварванията тук са почти невъзможни.“