Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пред Фетел в последната свободна сесия

Хамилтън пред Фетел в последната свободна сесия

34
0

Люис Хамилтън (Макларън) даде най-добро време в последната свободна тренировка преди Гран при на Сингапур, изпреварвайки Себастиан Фетел (Ред Бул) с 0,277 сек. Трети остана Нико Розберг (Уилямс).

Хамилтън и съотборникът му Ковалайнен (4-и в подреждането) продължават да вървят стабилно по улиците на Сингапур. Англичанинът се надява, че е изгладил вчерашните пропуски, като бе особено бърз с по-мекия от двата типа гуми Бриджстоун.

За разлика от при Сребърните настроението във Ферари не е особено оптимистично. Темпото и в тази сесия не бе окуражаващо за квалификацията и състезанието – Кими Райконен бе 12-и, а Джанкарло Фисикела последен в класирането. В Скудерията се притесняват дали въобще ще успеят да стигнат втората част на официална тренировка за място на грида.

Същото важи и за Дженсън Бътън (Браун Гран при), който въобще не вървеше в сравнение с доброто си представяне от вчера. Той се оплака от нестабилност на задната част и бе много по-бавен от най-доброто време, както и от съекипника си Рубенс Барикело.

Няколко състезатели се разминаха на косъм с удари в предпазните бариери, но тренировката премина без катастрофи. Инциденти с попадане в трафик обаче имаше – това със сигурност ще повлияе на представянето в квалификацията, особено в първата й част, когато участват всички пилоти.