Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Проблем с горивната система ми струва първа редица

Хамилтън: Проблем с горивната система ми струва първа редица

63
0
Люис Хамилтън

Проблем с горивната система принудил Люис Хамилтън да не излиза за последна квалификационна серия в Сингапур.

Англичанинът остана четвърти на стартовата решетка за утрешната надпревара, след като съотборникът му Дженсън Бътън успя да подобри времето му в края на сесията. За негово успокоение обаче това не се удаде на Фернандо Алонсо (Ферари) и световният шампион за 2008 г. не смята, че позицията му е прекалено лоша.

Беше доста интересна тренировка. Но добра въпреки всичко. Накрая имаше проблем с горивната система. Времето изтичаше, а в колата нямаше бензин. Затова нямаше кога да правя втора серия в Q3. Не съм в лоша позиция, но според мен можех да съм на първа редица – сподели Люис минути след финала на квалификацията.

Бътън от своя страна заяви, че е останал доволен и от двете си обиколки в последния квалификационен сегмент, след като по-рано в сесията се обади на инженерите си, че има проблем със стабилността на предницата на МР4-26.

Ако бях съчетал най-доброто от тези два тура, щеше да е още по-добре. Но точно на това трасе почти всички се борят да направят като хората и трите сектора. Аз лично имах грижи с това през целия ден. И като се има предвид колко малко карах вчера, съм доволен от позицията си в топ 3. Позицията ми е чудесна, но надпреварата ще е истинско предизвикателство – каза още Дженсън.