Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън радостен от запазването на водачеството си в класирането при пилотите

Хамилтън радостен от запазването на водачеството си в класирането при пилотите

46
0

Люис Хамилтън бе изключително радостен от второто си място във Валенсия, което дойде и след изтърпяване на наказание с минаване през бокса. Английският пилот на Макларън направи кратък разбор на състезанието и изрази задоволството си от това, че продължава да е начело в класирането при пилотите, а отборът му при конструкторите.

„Много се радвам, че продължаваме да водим в класиранията“, радостен бе Хамилтън. „Това показва ясно какви усилия полагаме и двамата с Дженсън, както разбира се и целия отбор. Мисля, че заслужаваме да сме на върха и се надявам в следващите състезания да затворим преднината на Ред Бул.“

Пилотът обясни и ситуацията при излизането на колата за сигурност.

„Когато влезнах в първия завой видях сейфти кара до мен. Реших че е излязъл след като съм го подминал и просто продължих напред.“

Явно преценката му обаче не бе правилна и той бе наказан с преминаване през бокса. Благодарение на две изключително силни обиколки обаче той успя да запази втората си позиция и след преминаването.

Трудности за Хамилтън имаше и на старта, където той успя да изпревари Уебър, но при стълкновение с Фетел повреди носа си.

„Изпреварих без проблеми Марк, затова и не погледнах, къде е той на първия завой. Веднага реших да атакувам и Себастиян. Бях много близо до него в първия завой. Видях пролука и реших да опитам.

Спрях по-късно и минахме през завоя с еднаква скорост. Оставих му достатъчно място но се докоснахме и предното ми крило се повреди.

По време на колата за сигурност влезнах в бокса, където момчетата свършиха прекрасна работа и успяха да сменят бързо и крилото заедно с гумите.

После скоростта ми бе много добра и можех да окажа натиск на водача. Все пак обаче изпреварванията на тази писта са много трудни. Радостен съм от второто си място.“