Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън разочарован от инцидента с Хюлкенберг

Хамилтън разочарован от инцидента с Хюлкенберг

76
0
Бразилия,Дженсън Бътън,Люис Хамилтън,Макларън,старт

Люис Хамилтън не успя да осъществи желанието си, да напусне с победа екипа на Макларън. Главната причина за това се оказа инцидентът с Нико Хюлкенберг на първи завой. Логично англичанинът бе доста изнервен след финала.

„Той допусна грешка, която провали моето състезание“, ядосваше се Хамилтън. „Жалко е, че в последствие не дойде да ми се извини. Това показва, че явно не осъзнава грешката си. Той бе доста бърз днес, но ние имаме нужда от постоянство и повече опитни пилоти на пистата. Смятам, че му оставих достатъчно място, той просто мина през мен.

Разочароващо е, че не успяхме да спечелим второто място при конструкторите. Искам да поздравя Дженсън за победата, както и Себастиян за титлата. Чудесно представяне от негова страна и от страна на екипа, върху тях тежеше наистина огромно натоварване.

Това състезание бе чудесно обобщение за целия сезон. Имахме много добри моменти, но и доста трудности. Имаше много върхове и спадове, не само за нас, но и за всички участващи.

Нашият екип свърши чудесна работа и напускам тима със смесени чувства, защото исках да победя в този последен старт. Договорът ми с Макларън е до 1 януари 2013 г., но ще е мило от тяхна страна, ако ме пуснат по-рано да се присъединя към Мерцедес.“