Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън разочарован от моментното състояние на МР4-24

Хамилтън разочарован от моментното състояние на МР4-24

32
0

Коментари, направени от Люис Хамилтън в Мелбърн бяха интерпретирани от британските медии като знак, че настоящият световен шампион може би обмисля и евентуално напускане на Макларън в бъдеще.

Пилотът призна пред журналистите, че дори спечелването на точки в първия старт ще е трудно, което разбира се веднага доведе до въпроса дали тази ситуация може да доведе до оглеждането му на пазара за по-добро пилотско място.

„Не съм имал оферти от други тимове досега и не говоря с никого, но бих изслушал всяко предложение, което ми бъде отправено”, каза той.
„Това ще бъде комплимент и би било глупаво, ако не го направя.”

‘The Guardian’ изтълкува това изказване като признание за това, че Хамилтън може да напусне Макларън. ‘Тhe Times’ и ‘The Telegraph’ пък смятат, че 24-годишния анличанин има съмнения относно бъдещето си и че е възможно и евентуално негово преминаване във Ферари.

Хамилтън обаче има договор с тима на Макларън до 2012-та година и преди време бе заяви, че не възнамерява никога да напуска отбора.

Въпреки това той също така призна пред журналистите, че ако миналогодишния МР4-23, с който той завоюва световната титла, заслужава оценка 8 по десетобалната система, то тазгодишната кола не би отговаряла на повече от 4.

„Наистина не знам защо е така. Мисля, че се фокусирахме до такава степен върху колата от миналата година, че вероятно сме започнали работа върху новата прекалено късно”,
смята Хамилтън.