Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Розберг заслужаваше мястото на подиума

Хамилтън: Розберг заслужаваше мястото на подиума

56
0
2013,Люис Хамилтън,Малайзия,Мерцедес

Люис Хамилтън благодари на съотборника си Нико Розберг за това, че запази позицията си зад него в Гран при на Малайзия. Хамилтън се бореше с пилотите на Ред Бул и дори успя да изпревари Себастиян Фетел при едно от спиранията в бокса, но в крайна сметка германецът успя да го изпревари. В края Хамилтън явно бе със значително по-слабо темпо и бе атакуван от Розберг. След няколко отбити атаки от бокса се обадиха на германеца да спре с атаките и да запази позициите. Това позволи на Хамилтън, да постигне своя първи подиум за отбора.

„Ако трябва да съм честен, Нико трябваше да е на това място“, обясни Хамилтън. „Той имаше по-добро темпо през цялото състезание. Опитахме се да се борим с Ред Бул, но нещата бяха на ръба и изглежда използвах прекалено много гориво. Много е трудно да се запазят гумите, особено за мен. Не можех да ги запазя толкова, колкото исках. Освен това още рано в състезанието трябваше да започна да съхранявам горивото и това ми струваше доста време.

Не знам, каква бе ситуацията с Нико“, продължи Хамилтън, който обеща да се издължи на съотборника си в бъдеще. „Той е голям приятел и съотборник. Ще говоря с него и ще му се извиня. Той свърши чудесна работа днес. Той заслужаваше да бъде тук. Предвид ситуацията в класирането от екипа решиха да запазим позициите си. Нико направи чудесно състезание, много разумно. Дали бих го пуснал в бъдеще? Вероятно да.“