Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с първи полпозишън в кариерата си

Хамилтън с първи полпозишън в кариерата си

56
0

Люис Хамилтън (Макларън) спечели първия полпозишън в кариерата си във Формула 1 в Канада само след пет старта в Гран при. Втори е съотборникът му Фернандо Алонсо, трети – Ник Хайдфелд (BMW Заубер).
###
Люис Хамилтън (Макларън) спечели първия полпозишън в кариерата си във Формула 1 днес на пистата Жил Вилньов в Канада. Англичанинът този път бе по-бърз от съотборника си Фернандо Алонсо, който остана втори. Трети на грида е Ник Хайдфелд (BMW Заубер).
В последните секунди на квалификацията Алонсо тръгна перфектно с най-бързи времена в първите два сектора, но в последния шикан допусна грешка и не успя да победи англичанина.
Ферари не бяха съперник на ниво днес за колегите си от Макларън в нито един момент, като Кими Райконен остана четвърти пред Фелипе Маса.
Най-сериозен инцидент в сесията претърпя Хейки Ковалайнен (Рено), който удари стената на четвърти завой в първата си бърза обиколка и предизвика спиране на квалификацията. Това му се случи за втори път днес, след като в свободната сесия сутринта строши двигател. На всичкото отгоре Хейки получи наказание, след като смени мотора и ще тръгне последен утре от грида.