Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън създаде своя продуцентска филмова компания

Хамилтън създаде своя продуцентска филмова компания

1012
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън създаде своя собствена продуцентска филмова компания. Тя се казва Dawn Apollo Films. Седемкратният световен шампион разказа пред специализирания уебсайт Deadline за плановете си.

„Винаги съм обичал това изкуство. Гледам много филми. Намирам го за страхотен начин да се откъснеш от реалността. Някои филми са били вдъхновяващи за мен и винаги съм мечтал някой ден да работя нещо в тази сфера. Имам късмета да съм пилот от Формула 1, така че нямах време, което да посветя на това изкуство. Една от мечтите ми е да разказвам истории. С екипа ми помислихме какво е необходимо, за да се създаде продуцентска компания.“

„В името Apollo (от англ. – Аполон) е гръцкият бог на слънцето, музиката и поезията. Затова винаги съм харесвал името. Dawn (от англ. – зора) е време, когато светът е различен. Момент на светлина, символизиращ ново начало. И момент от деня, който обожавам“, разказа пилотът на Мерцедес.

Компанията на Хамилтън е в процес на набиране на кадри, но вече има и проекти, по които се работи

Единият е документален филм, а другият е лентата в сътрудничество с Брад Пит и Джо Косински. Брад Пит бе голямата звезда по време на уикенда за Гран при на САЩ. Той буквално обиколи всички отбори, бе на пистата през всичките дни, прави обиколки на пистата и т.н.

Продуцентската компания е поредното бизнес начинание на Люис Хамилтън. Той има от години различни проекти, свързани с мода, хранене. Наскоро стана съсобственик в отбор за американски футбол. По проекта с Брад Пит работи отпреди да създаде новата компания, която ще е част от заниманията му, след като реши да прекрати активната си спортна кариера.

„Говорил съм с хора, които са ми казвали: „Виж, всичко се срина, когато спрях да се състезавам. Не бях подготвен да върша нещо различно. Не бях имал време да науча каквото и да е друго. Не знаех какво друго ми харесва да правя и съответно не бях правил нищо извън спорта.“ Когато аз спра да се състезавам, което не планирам да правя още известно време, искам нещата да са различни. Искам да мога да се съсредоточа върху работата си в Dawn Apollo Films и да съм на подобно ниво, на каквото съм свикнал“, каза още Хамилтън.