Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се извини на отбора; Уитмарш заяви, че е прекалено строг към...

Хамилтън се извини на отбора; Уитмарш заяви, че е прекалено строг към себе си

41
0
Люис Хамилтън,Мартин Уитмарш

Люис Хамилтън се извини на отбора си и спонсорите след Гран при на Индия заради поредния си сблъсък с Фелипе Маса. Това накара шефа на Макларън Мартин Уитмарш да заяви, че пилотът е твърде суров към себе си и не трябва да се самонаказва. Ударът между двамата състезатели бе шестият помежду им за този сезон. Този път обаче стюардите санкционираха бразилеца с преминаване през питлейна. Уикендът пък отново не бе никак лесен за световния шампион за 2008 г., след като получи наказание три места преместване на грида заради игнориране на двойни жълти знамена в първата петъчна тренировка.

Трябваше да се извиня на отбора. Съжалявам за екипа, те вършат страхотна работа всеки уикенд и да ги разочаровам така… Просто отправям огромни извинения към тима и спонсорите ми след още едно катастрофално състезание – обясни Люис.

Той допълни, че извиненията му се отнасят и за цялото негативно отношение, проявявано към него този сезон. Уитмарш обаче смята, че пилотът не бива да е толкова строг към себе си.

Повтарях му го няколко пъти. Не се извинявай. Ти си автомобилен състезател. Направи грешка, приеми я, поучи се от нея и продължи напред – бе категоричен шефът на Макларън.

Уитмарш сподели, че е говорил с колегите си и лично със Стефано Доменикали заради инцидентите между Хамилтън и Маса, както и заради други сблъсъци.

Люис е много аналитичен. Отнася се безкрайно сериозно към това да свърши възможно най-добрата работа. Прекалено строг е към себе си. Познавам го от много дълго време и е такъв още откакто бе картингист. Така работи. Такава е психологическата му нагласа. По този начин се мотивира – допълни той.