Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява на поне още един тест

Хамилтън се надява на поне още един тест

40
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се надява при всички случаи преди първото състезание за сезона във Формула 1 да има поне още един тест, независимо дали ще се проведе в Бахрейн или някъде другаде.

Световният шампион за 2008 г. постигна днес трето време в изпитанията на екипите на пистата Каталуния край Барселона, но призна, че не е имал достатъчно време, за направи още дълги серии от обиколки, симулации на състезание и като цяло да е малко повече в хармония с новия си болид Макларън МР4-26.

Люис бе откровен, че множество малки технически проблеми са му попречили да направи дълги серии от обиколки, а те са изключително важни предвид новите гуми на Пирели, с които още няма достатъчно опит. Промяната в сцеплението им с пистата била огромна в рамките само на няколко тура.

Винаги е по-добре да имаш повече километри – заяви англичанинът. – Реално все пак направих само две по-големи серии от по десетина обиколки. При първата още се намествах в кокпита, но подобни проблеми се случват. Не бих могъл да упреквам за нещо екипа си, разбира се. Издръжливостта е много важна, но не се притеснявам, че в състезанията ще я имаме. Обграден съм от много интелигентни и способни момчетата и вярвам в тях. Вярно е, че винаги е по-добре, когато започнеш сезона, след като си направил пълни симулации на всичко, но не винаги всичко е възможно.

Тимът на Макларън реши да забави пускането на новия болид в предсезонните тестове със седмица, за да го изследва повече в аеротунела, но подготовката като цяло изостана и ако няма още един тест (планиран по принцип за следващата седмица в Бахрейн), това няма да е добра новина.

Люис не скри, че е впечатлен от представянето на Марк Уебър и Ред Бул днес и заяви, че това което направиха е забележително, но истинското съотношение на силите ще стане ясно в първото състезание с напълно уточнение конфигурации, стратегия и т.н.