Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява на добро представяне на Силвърстоун

Хамилтън се надява на добро представяне на Силвърстоун

47
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се надява да се представи добре пред домашната си публика на състезанието във Великобритания на 28-30 юни. Англичанинът е уверен във възможностите на колата си за предстоящата надпревара на Силвърстоун и изрази надеждите си да се състезава за победата. Той е спечелил един път домашното си състезание – през 2008 г., когато стана и световен шампион във Формула 1 с отбора на Макларън.

Спечелването на Гран при на Великобритания през 2008 г. беше един невероятен момент за мен. Целях се да го повторя оттогава насам и много бих искал да спечеля втора победа на Силвърстоун. Имаме добра кола тази година и затова се надявам, че можем да го направим. Ще бъде чудесно да накарам отбора да се гордее на домашното ми състезание – коментира Люис.

Пилотът на Мерцедес също така сподели, че британските фенове създават чудесна атмосфера на трасето и допринасят за мотивацията на пилотите за надпреварата. В момента във Формула 1 се състезават четирима британци – Дженсън Бътън, Люис Хамилтън, Пол ди Реста и Макс Чилтън.

Силвърстоун е толкова специално (място) за британските състезатели, а уикендът е допълнен от невероятната подкрепа на нашите домашни фенове. Атмосферата, веещите се знамена около пистата и просто гледката на всички хора, които ни подкрепят, наистина ни повдига духа. Надявам се да направим добро шоу за тях. Ще натискаме колкото е възможно повече, за да им предоставим добър уикенд – каза Хамилтън.