Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява съперниците скоро да оправят проблемите си

Хамилтън се надява съперниците скоро да оправят проблемите си

31
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се надява съперниците – Ред Бул и Ферари – скоро да оправят проблемите си. Пилотът на Мерцедес, който спечели четири поредни победи – от Малайзия до Испания – доминира с екипа си в световния шампионат на Формула 1 този сезон. В първия старт победата бе за съотборника му Нико Розберг, финиширал втори в останалите състезания.

Ред Бул и Ферари обаче изостават значително досега в сравнение с Мерцедес. В Испания, където имаше множество новости за болидите, тимът от Милтън Кийнс бе най-близо до съперниците от Бракли. Скудерията обаче се оказа пак твърде назад.

Ако водех във всяка една надпревара с голям аванс и не ми се налагаше да се боря, щях да разбера какво е мотивацията ти да започне да изчезва. Съотборникът ми обаче е близо до мен. Мотивацията ми все още е висока и ще натискам толкова здраво, колкото мога, за да остана пред него. Надявам се скоро да има още претенденти (за победи освен нас), за да взимат точки от съекипника ми – коментира Хамилтън по време на тестовете на Каталуния през седмицата.

Розберг спечели в Монако миналата година. Сега Хамилтън иска не толкова да „оправи нещата”, колкото да продължи да се представя така, както в последните надпревари:

Искам всичко да е както досега. Няма да променя нищо в подхода – той ще остане съвършено същия като към другите стартове този сезон. Монако е писта, на която обичам да карам, точно както и други пилоти. Тази година се чувствам по-уверен. Имам работа, но съм се заел с нея! Вече няколко състезания дърпаме напред, но в Монако едва ли разликата ще е толкова голяма. Този сезон близостта на стените и мантинелите ще е по-голяма грижа, тъй като сега задната част се дестабилизира повече. Определено ще е различно, но би трябвало да сме бързи. Надявам се и на по-голям отпор от страна на Ред Бул и Ферари.