Начало Избрани Хамилтън се съмнява дали новостите за Мерцедес F1 W15 помагат за подобряване...

Хамилтън се съмнява дали новостите за Мерцедес F1 W15 помагат за подобряване на скоростта

405
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Пети и шести се класираха в квалификацията за Гран при на Мексико пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Според шефа на тима Тото Волф този резултат е „честен“ спрямо настоящите възможности на F1 W15.

„Нямахме скоростта на първите три отбора, така че трета редица вероятно бе най-доброто, което можехме да постигнем. Трябваше обаче да преодолеем доста предизвикателства. Ред Бул и Макларън загубиха по един болид още в Q1“, посочи още Волф.

Шефът на Мерцедес в Гран при каза също така, че няма сериозен проблем с новостите за F1 W15. Само Хамилтън кара този уикенд с тях заради катастрофата на Ръсел в квалификацията в Остин. Люис обаче не е толкова убеден, че последният пакет нови неща помага за подобряване скоростта на болидите.

„Чувството в последната тренировка бе прилично. Имах усещането, че вървим в правилната посока. Реших да не правя никакви промени. Само сложихме крилото и толкова. Така или иначе нямаше какво толкова да направим, за да отбележим прогрес с болида. После квалификацията започна и изведнъж задната част като че ли изчезна. Нещата се обърнаха нагоре с краката. Много е странно това поведение на автомобила. Интересно ще е да видя данните, защото аз съм с болида с новите неща и се предполага, че би трябвало да съм по-бърз. Но не мисля, че е така“, коментира Хамилтън.

„В третата тренировка определено направихме добра крачка напред, поне по отношение на баланса. На пистата обаче пак останахме на 0,6 сек зад болидите пред нас. Сложихме по-голямо крило в опит да намерим повече аеропритискане, а всъщност станахме по-бавни. Не знам и защо има резки промени на самото трасе. Отстоянието от пистата се променя с 15 мм нагоре-надолу и когато това стане, всичко отива по дяволите“, допълни Хамилтън

Хамилтън каза също така, че Мерцедес няма да е в състояние да се бори с класиралите се по-напред на грида състезатели.

„Те са просто прекалено далеч (като скорост). В момента искам поне да стигна до финала този път“, добави седемкратният световен шампион.

Ръсел създаде сериозна работа на механиците на тима с още една тежка катастрофа в Мексико. Те се справиха със смяната на шасито и шефовете на тима специално им благодариха за усилията през последните два състезателни уикенда. Самият Ръсел започна коментара си след квалификацията също с благодарност към екипа.

„Благодаря на всички, които се трудиха толкова упорито, за да подготвят автомобила ми. По него имаше сериозни щети и се наложи смяна на шасито. Все още сме с предишната спецификация, която използваме за последните 12 надпревари. Затова е солиден резултат да съм на по-малко от две десети от първа редица“, каза Ръсел.

„Усещането в последната ми обиколка бе добро и бях доволен, пресичайки финала. Пето място вероятно е най-доброто, на което можехме да се надяваме. Не мисля, че имаме състезателно темпо като това на четирите болида пред нас, но да видим какво ще стане в надпреварата. Очаквам те да водят доста здрава битка и затова има възможност нещо да се получи и при нас“, добави Ръсел.