Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се видя с Елкан на Спа

Хамилтън се видя с Елкан на Спа

4503
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън се срещна за кратко с Джон Елкан на пистата Спа-Франкоршамп. Президентът на Ферари се отби до моторхоума на Мерцедес да поздрави седемкратния световен шампион, който от догодина ще е пилот на Скудерията.

Срещата не е необичайна, тъй като Хамилтън почти ежеседмично разговаря с Елкан

Тя обаче предизвика внимание, тъй като бе наблюдавана от хора в падока, а и президентът на Ферари не се отбива до моторхоума на Мерцедес на всяко състезание, на което присъства. В момента разговорите на Хамилтън и Елкан са ограничени за плановете им каква работа ще вършат извън пистата.

„Разговарям с Джон почти всяка седмица. Говорим за мода, за нещата, които искаме да правим, но не обсъждаме нищо, свързано с надпревари. Той знае, че главният приоритет е да се печелят победи, но това все още не можем да го обсъждаме“, каза по-рано през юли Хамилтън.

Хамилтън говори често и с Шарл Льоклер, с когото ще са съотборници от догодина, но пак за неща извън пистите. На пистата Силвърстоун във Великобритания двамата „запознаха“ кучетата си. Люис доведе булдога Роско, който има вече повече от 11 години. Лео е ново попълнение в семейството на Льоклер, но вече е любимец на феновете и често се появява в падока.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Присъединяването на Хамилтън към Ферари пък е част от работата за напредък на целия отбор, сподели шефът на тима в F1 Фредерик Васьор. Самият пилот сподели по-рано през сезона, че ръководителят на Скудерията в Гран при е изиграл съществена роля за постигане на споразумението. Двамата се познават още от малките формули.

„Не става дума само за скоростта в колата или каквото и да е подобно. Става дума за умствена настройка, за отдаденост. Това ще е голям тласък за екипа“, коментира Васьор

„Това е и огромно послание за специалистите, за спонсорите. Положителната динамика е налице. Нещата се развиват като лавина“, допълни шефът на Ферари в F1 в интервю за „Ню Йорк Таймс“.