Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще се опита да спре Фетел на старта

Хамилтън ще се опита да спре Фетел на старта

29
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън каза в събота вечерта в падока на трасето във Валенсия, че стартът е вероятно възможността, която ще има да се пребори със Себастиан Фетел в утрешната Гран при на Европа. Той не скри видимото си разочарование от огромната за сегашните дни във Формула 1 преднина, с която съперникът му спечели първата позиция.

На традиционната среща с медиите в прохладния моторхоум на тима шефът му Мартин Уитмарш пък коментира, че видимо интензивното и струващо страшно много развитие на колите е било демонстрирано в пълна степен с уникално малките разлики във втората част на квалификацията. В Ред Бул новостите са вероятно по-видими от тези при съперниците, като според Уитмарш в крайна сметка всички изразходвали всички налични ресурси, с които разполагат. Повод за коментара му не бе толкова днешната квалификация, а лансираните идеи за премахване на одеялата за загряване на гумите като начин за намаляване на разходите.

Подобно нещо няма да бъде проблем и според Дженсън Бътън екипите биха могли да реагират с налягания в гумите и други опции. За днешния ден обаче Дженсън отново сподели, че поведението на колата му се е променило.

Сутринта (когато бе най-бърз – б.р.) и в първите две части на квалификацията всичко беше отлично и изведнъж още на пита в Q3 усетих недозавиване – призна Бътън. – Не знам какво стана, ще видим отново данните, ще анализираме.

Световният шампион за 2009 г. бе откровен още, че вероятно го очаква поредното трудно състезание, защото износването на гумите вчера било твърде голямо, но кой знае – условията се променят така бързо, че всичко е възможно.

Обобщавайки сякаш очакванията в тима, Хамилтън добави, че при цялостното развитие на уикенда и шампионата вероятно запазването и на втората позиция утре би било добър резултат.