Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще стартира първи на Монца

Хамилтън ще стартира първи на Монца

63
0

Люис Хамилтън спечели полпозишъна в квалификацията за Гран при на Италия. Пилотът на Макларън-Мерцедес измъкна в последните секунди първата позиция от ръцете на чудесно представящия се до момента Адриан Сутил.

Пилотът на Форс Индия е неминуемо в челото още от началото на състезателния уикенд на Монца и днес за пореден път доказа, че прогресът в тима на Форс Индия е огромен и лидерите вече ще трябва да се съобразяват с тях, въпреки че все още не са известни количествата гориво на пилотите за утре. Денят за индийския отбор бе особено добър, тъй като Витантонио Лиуци също достигна до третата фаза на квалификацията и успя да се нареди на седма позиция за утре.

Трети в неделя ще стартира Кими Райконен, който изстиска максимума от своя автомобил. Въпреки че ферарито му няма никакви нови компоненти за това състезание обаче, той успя да изпревари макларъна на Хейки Ковалайнен, който също е оборудван със системата KERS, даваща особено сериозно предимство на това трасе.

Пилотите на Браун GP – Рубенс Барикело и Дженсън Бътън останаха съответно 5-ти и 6-ти, след като успяха да намерят нужния баланс между скорост и сцепление в автомобилите си, въпреки проблемите в това отношение в началото на петъчния ден.

След тях остана Фернандо Алонсо, следван от пилотите на Ред Бул – Себастиан Фетел и Марк Уебър.

Сериозни проблеми по време на сесията имаха пилотите на БМВ Заубер, след като първо Ник Хайдфелд, а малко след това и Робърт Кубица напуснаха борбата след проблеми в двигателите на БМВ в техните автомобили.

Чудесно пък бе представянето на новака Ромейн Грожан, който се нареди на 12-та позиция, давайки само с 1 десета от секундата по-слабо време от това на намиращия се пред него ветеран Ярно Трули.

Дебютантът за тима на Ферари – Джанкарло Фисикела, пък се измъкна от дъното на класирането и даде 14-то време в квалификационната сесия, като очевидно времето за него от началото на състезателния уикенд досега не е достатъчно, за да може той да привикне към доста по-различния в сравнение с Форс Индия VJM02 болид на Ферари.