Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще получи новото предно крило на Мерцедес в Канада

Хамилтън ще получи новото предно крило на Мерцедес в Канада

1881
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Спас Генев

Люис Хамилтън ще получи новото предно крило на Мерцедес в Канада. Това потвърди шефът на отбора Тото Волф. Австриецът сподели и какво очаква от предстоящия състезателен уикенд на пистата Жил Вилньов.

Мерцедес представи няколко новости в Гран при на Монако. Тук се включваше и модернизирано предно крило. Новият компонент беше само върху автомобила на Джордж Ръсел. Младият британец отново изпревари Люис Хамилтън в квалификацията и състезанието в Княжеството

Хамилтън отправи критики към Мерцедес по време на уикенда в Монако. Седемкратният световен шампион посочи, че тимът фаворизира неговия съотборник. По-късно стана ясно, че на Хамилтън също е било предложено да използва новото предно крило. Британецът обаче е отказал, тъй като се е опасявал да получи някоя повреда по време на квалификацията.

Волф отговори на коментарите на Хамилтън от Монако. Австриецът заяви, че отборът не фаворизира никого и че Хамилтън и Ръсел имат еднакъв статут. Волф добави, че се надява Люис да даде всичко от себе си в оставащите надпревари до края на годината.

Този уикенд Мерцедес се насочва към Канада. Според думите на Волф и двамата пилоти на тима ще използват новото предно крило на автомобила.

„И двамата пилоти ще разполагат с актуализираното предно крило в Канада, както и с някои други елементи за това състезание“, коментира Волф.  „Новото крило предложи малко увеличение на времето за обиколка по тесните улици на Княжеството. То би трябвало да предложи още скорост на предстоящите писти.“

Понастоящем Мерцедес заема четвърто място в класирането при конструкторите. Германският производител изостава с 88 точки от Макларън. Волф обаче настоя, че отборът от Бракли отбелязва „солиден напредък“, колкото и незабележим да изглежда той отвън и работи усилено, за да се „включи в микса“

„Имахме окуражаващ уикенд в Монако. Продължихме да постигаме солиден напредък с нашия автомобил. Подобрихме цялостния му баланс и се приближихме с още една стъпка до тези, които са пред нас.“

„Този напредък все още не се вижда по отношение на позициите. Ако можем да продължим да намаляваме разликата до най-бързите автомобили, знаем, че това ще се случи с напредване на времето“, добави шефът на Мерцедес.

Волф призна забележително малката разлика, която съществува в момента между  екипите в челото. Австриецът вярва, че всяка стъпка напред, която Мерцедес прави по отношение на суровото темпо, вече е направена от съперниците.

„Картината в предната част на полето е изключително конкурентна. Разликите са се свили доста. Ние обаче не си правим илюзии, че другите ще продължат да се подобряват толкова много. Ще трябва да продължим да работим упорито и усърдно, за да се включим в микса.“

Шефът на Мерцедес се надява на силен резултат в Канада. Германският производител има четири успеха на пистата в Монреал, като последният беше през 2019 г. Сега отборът едва ли ще се бори за първото място, но поне се надява да бъде близо до първите три отбора.

„Жил Вилньов е брилянтна писта. Тя предлага смесица от нискоскоростни завои и високоскоростни прави, което прави състезанията страхотни. Винаги се радваме да се върнем в Монреал, тъй като феновете са изключително запалени по F1. Наслаждавали сме се на много добри моменти там през годините. Надявам се, че този уикенд ще успеем да ги допълним“, завърши Тото Волф.