Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес настоя, че тестовете не са сравнение между Антонели и Шумахер, Мик...

Мерцедес настоя, че тестовете не са сравнение между Антонели и Шумахер, Мик с предложение за Индикар

4294
0
Андреа Кими Антонели, Кими Антонели
Кими Антонели; снимка: Мерцедес

Мерцедес организира тестове на пистата Силвърстоун, в които участваха Джордж Ръсел, Мик Шумахер и Андреа Кими Антонели, но от отбора настояха, че изпитанията не са били с цел да се установи скоростта на който и да е от пилотите. Екипът от Бракли бе категоричен, че състезателите са карали при различни условия и с различни програми, поради което не могат да се правят сравнения помежду им. Откакто стана известно, че Мерцедес ще провежда подобни тестове, се говори, че това е, за да се помага на Антонели, смятан за фаворит за мястото, което Люис Хамилтън ще освободи в края на сезон 2024, както и да се сравни скоростта му с тази на Мик и Ръсел.

„Тестът неправилно бе определен като състезателен по характер. Нито намерението при организирането му, нито крайните резултати са насочени към подобно нещо. За съжаление непотвърдени спекулации доведоха до заключения и сравнения относно случилото се на пистата, появили се в различни публикации“, заявиха от Мерцедес.

„И Мик, и Кими свършиха отлична работа, карайки по определените си програми. Отборът бе напълно удовлетворен от тях и няма търпение за още три дни работа през следващата седмица“, се казва още в изявлението на Мерцедес

Другата седмица има още един тридневен тест с F1 W13 в Испания. Смята е, че според Тото Волф Антонели е талант от ранга на Макс Верстапен. Шефът на Мерцедес в Гран при не искал да допусне още веднъж грешка като тази, при която позволи на Ред Бул и Хелмут Марко да привлекат нидерландеца още като тийнейджър. Понастоящем Антонели е шести във Формула 2 след 10 от 28 старта.

За 17-годишния тийнейджър има подадени документи във ФИА за издаване на суперлиценз. Заради ранното влизане на Макс Верстапен във Формула 1 бе въведено правило, че долната възрастова граница за получаване на такъв е 18 години. Антонели ще ги навърши през лятото. Самият Верстапен пък коментира какво е било за него да започне да кара в Гран при на същата възраст.

„Лично за мен в началото най-голямата промяна бе на практика да изпълня цяла състезателна дистанция. Във Формула 3 надпреварите бяха по 35 минути. А има и още страшно много неща. Трябва да си пазиш гумите, които са толкова важни и чувствителни в сравнение с други категории. Същевременно не трябва толкова да го мислиш. Оставяш нещата да си вървят“, сподели Верстапен.

„Според мен не бива да се тревожиш особено, когато си талантлив, а при Кими се вижда, че има голям талант. Допускаш грешки. В идеалния случай – преди да влезеш в битка за титла. Аз имах късмета да започна в Торо Росо, където не те следят постоянно под лупа. А бъркайки, се адаптираш и продължаваш напред“, допълни Верстапен.

Мик Шумахер пък винаги казва, че целта му е да се върне във Формула 1 като титуляр. През последните дни се говореше, че такъв шанс могат да му дадат от Алпин

Причината бе разправията с Естебан Окон заради удара му с Пиер Гасли в Монако. Същевременно обаче френският тим има резервния си състезател Джак Дуън, както и Виктор Мартенс във Формула 2. При това положение кариерата на Мик може да продължи на съвсем друг континент. Дейл Койн потвърди, че е във връзка с пилота и преговаря с него да кара в Индикар.

„Вижте всички тези пилоти от Формула 2, които завършват първи или втори в шампионата, а нямат реално бъдеще във Формула 1. Мик Шумахер е перфектният пример. За нас би било страхотно да посрещнем такъв страхотен пилот тук. Говорим с Мик. Той все още възлага надежди на Алпин и връзката си с тях. Ще се радвам ако имаме шанс да дойде при нас“, заяви Дейл Койн.