Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Световен шампион съм, защото го заслужих

Хамилтън: Световен шампион съм, защото го заслужих

43
0

След всички разкрития относно катастрофата на Нелсън Пикет в Сингапур миналата година се появиха доста твърдения, според които ако това не се бе случило, сега световен шампион нямаше да е Люис Хамилтън, а Фелипе Маса.

Бразилецът спечели безапелационно квалификацията в Сингапур и се откъсваше от Хамилтън в състезанието, когато излезе колата за сигурност заради катастрофата на Пикет. В крайна сметка Маса загуби титлата от Хамилтън само с една единствена точка.

Световният шампион за 2008-ма обаче не е съгласен с подобни твърдения.

„Aз съм достоен световен шампион. На колата ми седи номер 1 и това е така, защото го заслужих, заяви британецът, който настоява, че така или иначе целта му в Сингапур не е била победата.

Когато водиш в шампионата начинът ти на мислене е по-различен, отколкото когато гониш. Мислех само за шампионата и оставащите състезания, както и за това да взема точките, които са ми нужни, за да спечеля титлата.

Ако се нуждаех от победи, щях да се боря за тях, но аз гледах с едното око към титлата и не исках да предприемам много рискове. Беше ми достатъчно да завършвам на подиума.

Миналата година се случиха доста неща, включително и наказания, които се отразиха на точките ми. И аз все още мисля, че победих в Белгия. Мисля, че това бе моето състезание“, каза Хамилтън, който пресече първи финала на Спа, но впоследствие победата му бе отнета заради минаване на пряко през шикан.