Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън търси постоянство през сезона

Хамилтън търси постоянство през сезона

47
0
Люис Хамилтън

Гран при на Китай ще бъде първото състезание след триседмичната пауза в шампионата. Това прекъсване позволи на отборите да направят промени по своите коли, които може и да променят съотношението на силите. След края на първите две състезания изглеждаше, че болидите на Макларън имат известно предимство пред останалите. Дали обаче това остава така предстои да видим в неделя.

„В първите две състезания бе доста интересно, но все още не мога да кажа, дали някой има предимство пред останалите“, заяви световният шампион Себастиян Фетел. „Макларън все пак оставиха най-сериозни впечатления, така че те все още са отбора, с които останалите се съобразяват.“

Двете коли на екипа от Уокинг окупираха първата редица на стартовата решетка и в двата изминали старта през сезона. Бътън победи Фетел в Австралия, докато Хамилтън записа два подиума, но все още чака своята първа победа за годината.

„Погледът ми е насочен към целия шампионат“, заяви Хамилтън преди началото на уикенда в Шанхай. „Разбира се с удоволствие бих спечелил победа, но най-важното е във всяко състезание да се взимат възможно повече точки. Първите две надпревари показаха, че нашият тим има качествата, необходими да печели състезания.

Не крия, че съм леко разочарован, защото не успях да превърна поне един пол позишън в победа. Но мисля, че късметът не бе на моя страна и в двете надпревари. Рано или късно обаче той ще се обърне. През изминалата година се научих, че константните резултати са изключително важни. Не ти носи никаква полза, в едно състезание да вземеш максимума, а в следващото да не успееш да постигнеш добър резултат.

Трябва да се опитаме да извлечем максимума от тази добра за нас фаза, защото положението може да се промени бързо. Ще ми е интересно да видя, дали след тези три седмици вече не се е променило.“