Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Титлата все още не ни се е изплъзнала

Хамилтън: Титлата все още не ни се е изплъзнала

26
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън демонстрира изключителен борбен дух по време на Гран при на Корея, настоявайки няколко пъти, че условията на пистата са достатъчно добри, за да се прибере сейфти карът, зад който стартира надпреварата.

– Просто исках да караме. Обичам да се състезавам и смятах, че е достатъчно сигурно – 17 обиколки зад кола за сигурност не е забавно за зрителите, а и за пилотите не е особено добре. Освен това чувствах, че изсъхва достатъчно, за да се кара. И съм доволен, че се получи – коментира пилотът на Макларън.

Условията обаче бяха сложни, призна още той – особено към края на дистанцията, когато вече беше почти тъмно.

– Не виждах много, а и гумите ми бяха износени. Изненадах се, че и двата Ред Бул-а отпаднаха. Фернандо [Алонсо] кара много добре, но аз съм безкрайно щастлив, че спечелих точки след няколко разочароващи старта – каза още англичанинът след финала.

Хамилтън е наясно, че МР4-25 все още не е най-бързият автомобил, тъй като губеше време спрямо Алонсо, особено в последния сектор.

– Сигурен съм, че ще работим здраво, за да оправим това преди да тръгнем за Бразилия. Предстоят ни още две състезания, имаме още подобрения за болида, а момчетата във фабриката вършат страхотна работа. Всички са ентусиазирано настроени и натискат колкото могат. Титлата определено не ни се е изплъзнала – все още можем да я спечелим – оптимист е световният шампион във Формула 1 за 2008 г.