Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Това бе едно от най-лошите ми състезания. Ако си подредя нещата...

Хамилтън: Това бе едно от най-лошите ми състезания. Ако си подредя нещата в главата, ще има и по-добри резултати

4648
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън определи Гран при на Канада от сезон 2024 във Формула 1 като едно от най-лошите състезания в кариерата си. Седемкратният световен шампион коментира след финала на пистата „Жил Вилньов“, че е допуснал твърде много грешки не само в надпреварата, а през целия уикенд в Монреал. Той финишира четвърти в деветия кръг от световния шампионат на F1.

„През целия уикенд представянето ми бе крайно лошо. Някои други неща изиграха роля в квалификацията, но вината бе основно моя. А след това направих едно от най-лошите състезания в кариерата си. Просто допуснах много грешки. Ако се бях класирал по-добре в квалификацията, щях да съм в значително по-добра позиция. Но това е положението“, заяви Хамилтън

„Ще се върна към работата обаче в положително разположение на духа. Огромно благодаря на всички във фабриката за прогреса с този автомобил, защото той се превръща в болид, с който можем да сме в битката. Това е наистина положителното нещо, което можем да отчетем преди следващата част от сезона. Знам, че тепърва ще имаме нови неща. А ако аз си подредя нещата в главата, то в някакъв момент ще постигна и по-добри резултати“, каза още Хамилтън.

Според Хамилтън F1 W15 е имал потенциала да спечели в Канада.

„Затова не се чувствам особено добре. Но ще взема точките и ще продължа да работя. Изглежда сме направили стъпка напред към челото, а това е наистина окуражаващо“, добави Хамилтън.

Тото Волф също отбеляза, че уикендът бе окуражаващ за Мерцедес

„Напоследък направихме правилните стъпки, а новостите, които имаме, работят добре. Изглежда добавяме представяне във всяко състезание. Всички в Бракли и Бриксуърт продължават да работят невероятно упорито. Страхотно е да видим как техните усилия бяха възнаградени с първия ни подиум за сезона. Надявам се да продължим по тази положителна траектория“, каза Волф.

„Надпреварата в Канада бе истинско предизвикателство. Трето и четвърто място обаче са положителен резултат, имайки предвид къде бяхме доскоро в състезанията. И двамата ни пилоти обаче са наясно, че можеха да постигнат повече. Със сигурност бяхме в състояние да спечелим още едно-две места и може би дори да се борим за победа. Затова усещането е леко сладко-горчиво. Но в крайна сметка ако ни бяхте казали в навечерието на уикенда, че в неделя привечер ще сме трети и четвърти, щяхме да се съгласим веднага“, допълни шефът на Мерцедес в F1.