Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън убеден, че Мерцедес могат да се справят и без Браун

Хамилтън убеден, че Мерцедес могат да се справят и без Браун

74
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е убеден, че Мерцедес могат да се справят и да спечелят титла във Формула 1, дори ако настоящият шеф на екипа от Бракли Рос Браун реши да си тръгне.

Бъдещето на Браун излезе за пореден път на дневен ред след възобновените слухове за това, че си тръгва в края на сезона. Според непотвърдена информация той не е постигнал споразумение с екипа каква позиция да заема, и то такава, от която да е доволен. Шефът на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда твърди, че иска да задържи Браун и прави всичко възможно, но за напускането на Рос вече се говори като за неизбежно.

При всички случаи разполагаме със силен екип. Хората ще сторят всичко по силите си, за да имаме шанс да се борим за титлата в шампионата през следващата година. Когато аз взех решение (да се присъединя към Мерцедес), то беше базирано на много неща – не само на Рос. Той не е единствения фактор, заради който дойдох тук. Присъствието му бе бонус заради опита и успехите в предишните му отбори. Преди време точно Рос бе човекът, демонстрирал ми прогреса на екипа и посоката на работа. Всеки шеф обаче щеше да го стори. С него имаме страхотни работни взаимоотношения – обясни Хамилтън в Абу Даби.

Лауда заяви, че Браун ще му съобщи след Гран при на Бразилия решението си за бъдещето. В падока обаче вече се твърди, че той ще е част от новото ръководство – редом с изпълнителните директори в Бракли Тото Волф и Пади Лоу. В Бракли имат вероятно най-сложната мениджърска структура във Формула 1, но там са убедени, че концепцията един-единствен човек да оглавява отбор е остаряла заради сложността на съвременния спорт.

Според Хамилтън пък Рос Браун ще си тръгне единствено, ако отборът смята, че това няма да наруши конкурентоспособността на тима.

Не вярвам да са взети някакви решения – допълни англичанинът.

Съотборникът му Нико Розберг не пожела да коментира слухове:

Наистина не желая да разсъждавам върху какво би могло да стане или да не се случи. Знам само, че се водят разговори – това е. Страхотно бе да работя с Рос, още от самото начало. Лично за мен това е прекрасно, тъй като той е изключително опитен, много мъдър и умее да управлява хора по невероятен начин, а оценявам подобен подход високо.