Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън убеден, че може да спечели титлата

Хамилтън убеден, че може да спечели титлата

40
0
Люис Хамилтън,снимка: Макларън

Три незавършени състезания в последните четири старта записа Люис Хамилтън и е решен на всичко, за да се върне в борбата за световната титла във Формула 1 този сезон.

– Последните няколко надпревари бяха доста трудни за мен – първо беше повредата в Унгария, след това взех победа, а после два пъти не завърших. При това положение според мен е много лесно емоциите ти да се объркат и да се намесят при някои изказвания – призна пилотът на Макларън. – Предстоят ни обаче още четири старта и един бърз поглед към историята на спорта, поглед дори към изминалите надпревари от настоящия сезон демонстрира колко малки са разликите, колко много неща все още могат да се случат. Доста хора бъркаха в определени ситуации и сега е ясно, че не е невъзможно да спечеля. Все още съм оптимист. Наясно съм, че работата ми ще е крайно затруднена, но чувствам, че имам толкова добра възможност, колкото и всички останали. Затова ще се постарая изключително много да финиширам във всички останали състезания. Като цяло класиранията ми не са толкова лоши, стига да стигна до края, така че стискам палци и сега да е така.

Хамилтън каза още, че внимателно е прегледал данните от изминалите стартове и е анализирал случилото се в тях, за да провери дали може да подобри представянето си в някакъв конкретен аспект. Конкретизирането на области, нуждаещи се от промяна обаче, е доста трудно и той не посочи нищо, освен, че ще продължи да изпреварва съперниците си, защото не познава друг начин да се състезава.

– Не мисля, че предстоящата надпревара ще е по-важна от следващите я три старта. Според мен най-важното ще е да спечеля максимум точки. Ясно е, че ако бях финиширал в последните кръгове, щях да съм в далеч по-силна позиция, но това е животът и нищо повече не може да се направи. Няма как да се върна назад и да поправя случилото се. Мога само да се опитам да поправя нещата. Естествено, плановете ми не включват това да разочаровам всички около себе си – отбора, семейството и приятелите ми, но давам толкова, колкото мога – бе категоричен англичанинът.