Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Усещането бе, че колата е силна, но не мога да кажа...

Хамилтън: Усещането бе, че колата е силна, но не мога да кажа дали ще сме в битката в челото

3256
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън бе седми във втората петъчна тренировка на пистата „Жил Вилньов“, а съотборникът му в Мерцедес Джордж Ръсел записа второ време. Въпреки това седемкратният световен шампион каза, че се е чувствал великолепно на трасето и дори се надява, че с тима му са по-близо до челото.

„Тази писта е изумителна. Една от най-добрите в календара. Първият ден тук обаче бе странен. Приличаше на летен ден във Великобритания или нещо подобно. Сутринта бе лято, после ни валя градушка. Дори не помня кога за последно съм виждал толкова едра градушка. Парчетата лед бяха огромни. След това пак изгря слънце, стана горещо и накрая отново дъжд“, коментира Хамилтън.

„Усещането бе страхотно. Във всеки един момент нямах търпение да изляза на пистата. Повтарях на момчетата: „Хайде да караме, просто да караме“. Натисках ги да работим, за да използваме максимално времето на писта, независимо от условията“, продължи Хамилтън

„На това трасе трябва да си навън колкото се може повече. Така разбираш условията, промените по настилката, в зоните за сигурност. Беше добър ден. Усещането бе, че колата е силна, така че тренировките бяха истинско удоволствие. Не успях обаче да довърша най-бързия си тур. В момента не мога да кажа дали ще сме в битката в челото. Съботата често е съвсем различен ден за нас. Надявам се, тъй като се чувствах наистина силен в петъчните тренировки. Определено мисля, че сме по-близо до челото този уикенд.“

„Най-голямото подобрение тази година според мен е усещането в кокпита при управление и това, че сме в състояние да свалим колата по-ниско – нещо, което други бяха в състояние да сторят от по-рано. Както и стабилността при влизане в завоите. Болидът е значително по-предвидим от когато и да било преди през последните две години. Този сезон може да влизаме по друг начин в кривите благодарение на стабилността. След това в самия завой обаче балансът се колебае, а точно там някои съперници са направили наистина голяма стъпка напред. Върху това се опитваме да работим“, допълни Хамилтън.

Ръсел сподели, че е било трудно да се извлече информация, тъй като условията на пистата се сменяха почти с всеки тур

„Първо прокапваше, после изсъхваше, а накрая пак заваля. Усещането в колата бе добро като цяло, но ще сме наясно с позицията си спрямо останалите едва в събота. Тогава ще трябва да преценим и състезателното си темпо. Времето обаче може пак да е такова, което ще направи нещата интересни“, каза Ръсел.