Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън уверен в силите си за състезанието

Хамилтън уверен в силите си за състезанието

43
0
Люис Хамилтън

4-и на стартовата решетка за Гран при на Бразилия се нареди Люис Хамилтън (Макларън) след квалификацията на пистата Интерлагос, проведена в доста трудни условия след падналия пороен дъжд.

– Стартирал съм от четвърта позиция на тази писта и не е любимото ми място, но днес не мога да се оплаквам кой знае колко. От друга страна бях леко задържан в последния завой на последната си обиколка, а това беше разочароващо – каза той след финала.

Хамилтън бе 4-и на грида през 2008 г., когато за малко не изтърва титлата. Тогава му трябваше пето място в надпреварата, за да е пръв в шампионата, а той го взе едва в последния завой на последния тур в състезанието.

– Колата обаче не беше твърде зле. Не вървеше впечатляващо на мокро, но поведението се подобри значително на почти сухото трасе в края на Q3. За утре смятам, че разполагаме с чудесно състезателно темпо и добра скорост в края на правите. Така че – да, в хубава позиция сме. Определено все още сме част от битката за световния шампионат – категоричен бе Хамилтън.