Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: В Монреал се чувствам все едно се състезавам у дома

Хамилтън: В Монреал се чувствам все едно се състезавам у дома

56
0

Със сменено предно дясно окачване кара Люис Хамилтън в квалификацията за Гран при на Канада, след като удари стена в края на последната свободна тренировка сутринта на пистата Жил Вилньов.

– Преди да изляза днес казах на механиците си, че им дължа полпозишън за усилията, така че имах мисия от самото начало – призна пилотът, който взе първата позиция на грида малко по-късно. – Накрая знаех, че обиколката ми беше добра. Но когато отборът ми съобщи, че е най-бързата, се сетих за толкова много неща, случили се тук преди години. Изпитах същия екстаз, както когато спечелих първия си полпозишън на това трасе през 2007 г.

Хамилтън спря на трасето, тъй като му свърши горивото, а след това заяви, че в Канада и Монреал се чувства почти по същия начин, както когато се състезава в родината си.
На другия полюс на настроението бе Дженсън Бътън, класирал се пети след очевидни проблеми с неговия МР4-25.

– Не е идеално място, но направих всичко възможно. Не можех да стигна Люис, той направи феноменален тур. Надпреварата ще е интересна, тъй като твърдите гуми са по-бързи, но Ред Бул ще трябва да сложат и меки в някакъв момент. Стратегията ще е от особена важност, както и управлението на гумите – коментира световният шампион за 2009 г.