Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън въодушевен от темпото на Мерцедес в свободните сесии

Хамилтън въодушевен от темпото на Мерцедес в свободните сесии

40
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън бе въодушевен от темпото си в петъчните свободни сесии преди Гран при на Корея. Пилотът на Мерцедес бе най-бърз и в двете тренировки на пистата Йонгам. Съотборникът му Нико Розберг пък даде четвърто и трето време в изпитанията.

Англичанинът бе със стабилно темпо и в дълги серии, което допълнително го обнадежди за останалата част от уикенда. Той призна, че скоро не е бил толкова оптимистично настроен относно шансовете си в състезание.

Това, мисля, бе най-добрият ни петък за цялата година. Определено чувствам, че базата ни за работа тази седмица е по-стабилна. Не помня кога за последно сме били толкова силни в първите тренировки. Наистина съм доволен от ситуацията понастоящем. Все още има какво да подобрим по колата, но изглежда сме конкурентоспособни – обясни Хамилтън.

Люис допълни, че всъщност няма кой знае какви промени – просто всичко се получило по-добре.

Розберг не бе съвсем убеден къде се намира Мерцедес като скорост, но се съгласи, че тимът има шанс за по-силно представяне в Корея.

Ясно е, че Ред Бул са постоянно бързи. Но този път вероятно можем да ги предизвикаме – коментира Нико.

Той допълни, че днешното темпо на екипа му се дължи на продължаващото развитие на болида за 2013 г.:

Ресурсите ни постепенно се изместват, разбира се, към проекта за догодина, но все още се трудим и по тазгодишния болид. Целта все още е да печелим състезания. Нещата изглежда вървят добре. Ред Бул ще са трудни за побеждаваме, но може би сме доста близо до тях. Не знам с колко гориво са карали днес, но определено ситуацията при нас изглежда по-добра в сравнение със Сингапур.

Розберг обясни още, че има известни грижи в дълга серия от обиколки с грейнинг на предните гуми, когато е със суперсофт. С медиум темпото не страда в поредица от турове.