Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън вярва, че Макларън бързо ще се оправят

Хамилтън вярва, че Макларън бързо ще се оправят

31
0

Люис Хамилтън каза, че има пълно доверие във възможностите на Макларън да направят по-конкурентен настоящия си относително бавен MP4-24.

Световният шампион се очаква да има трудно начало на годината, след като в последните тестове Макларън бяха винаги сред най-бавните. От отбора признаха, че имат да решат няколко значителни проблема, преди да могат да мислят за победи. Но Хамилтън е оптимист, че Макларън могат бързо да се отърсят от настоящите си проблеми.

„Карам за Макларън Мерцедес вече две години, като и през двата сезона отборът бе направил фантастична кола” – каза британецът.

„В момента тази кола е малко зад другите по отношение на развитието си, но аз съм уверен, че ще станем по-силни в течение на сезона.”

„Имам пълна вяра в отбора си. Те работят много здраво, като влагат много време и усилия. Аз също ще се опитам да допринеса. С Хейки (Ковалайнен) ще работим заедно, за да подобрим темпото на колата. Напълно сме отдадени на това отборът да създаде възможно най-бързата кола.”

Младият шампион е категоричен, че липсата на победи в началото няма да му повлияе на мотивацията.

„Идеята ми е да бъда напред на стартовата решетка в Мелбърн” – казва той. „Но ако не успея да стартирам от по-предна позиция, все пак ще се постарая изключително много в състезанието. Нямам търпение отново да карам в състезание.”

Британецът допълва, че при настоящите проблеми не усеща толкова голям натиск, колкото щеше, ако не бе спечелил първата си титла.