Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън взе пола на Фуджи

Хамилтън взе пола на Фуджи

76
0

Люис Хамилтън изпревари с 0,07 сек съотборника си в Макларън Фернандо Алонсо и спечели първата позиция на Фуджи. Трети и четвърти останаха пилотите на Ферари, като Кими Райконен е пред Фелипе Маса.
###
Официалната тренировка за място преди утрешната Гран при на Япония едва не бе отменена заради лоши метеорологични условия. Последната свободна тренировка отпадна заради мъгла и дъжд, но нещата се пооправиха за квалификацията. Организаторите счетоха условията за приемливи и сесията се проведе според предварителната програма.
В крайна сметка Люис Хамилтън изпревари със 7 стотни от секундата съотборника си в Макларън Фернандо Алонсо и спечели първата позиция на Фуджи. Трети и четвърти останаха пилотите на Ферари, като Кими Райконен е пред Фелипе Маса.
Нико Розберг (Уилямс) даде чудесно шесто време, но ще отиде 16-ти на грида заради смяна на двигател. Неговата позиция ще заеме изненадващо стигналият най-бързите 10 Дженсън Бътън (Хонда). Мократа писта помогна на англичанина да запише най-доброто си класиране в квалификация този сезон.
Другата изненада бе Себастиан Фетел (Торо Росо). Германецът се завъртя в началото на квалификацията, но се справи чудесно в края. Той записа девето време, а на грида ще се нареди осми заради наказанието на Розберг.
В първата част на квалификацията стана инцидент. Ралф Шумахер (Тойота) и Сакон Ямамото (Спайкър) се удариха, но всичко се размина без последствия за пилотите.