Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън загубил 1,5 сек при питовете

Хамилтън загубил 1,5 сек при питовете

44
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън не знаеше, че е загубил точно 1,5 секунди при двете си спирания в бокса спрямо Нико Розберг, а точно толкова бе разликата между тях в голяма част от днешното състезание.

Информиран от британски журналист, Люис прие нещата спокойно и каза, че момчетата правят всичко възможно, за да са бързи и друг път подобно нещо може да се случи с Нико.

Хамилтън заяви, че е наистина доволен, че е ограничил щетите в днешния ден – той стартира от 9-то място на грида в Австрия и бе втори на финала – и че е имал възможност да притисне Нико, който обаче е свършил отлична работа.

Въпреки, че от Мерцедес уточниха по време на състезанието, че не става въпрос за проблем със спирачките в нито една от двете коли, Люис каза, че всъщност предните спирачки не са работели добре. Той отрече това да е хронична неприятност, както бе през миналия сезон, защото в миналото състезание проблемите били със задните спирачки.

Англичанинът отново заяви, че не се притеснява от увеличаващата се разлика в шампионата до Нико, който наистина вършел чудесна работа взимал точки във всяко състезание, но до края има още много.

Нико от своя страна също сподели, че не мисли за самата разлика, а концентрацията му е по-скоро състезание за състезание. Сега ще се готви за Силвърстоун, после за домашната Гран при в Германия и т.н.

Гумите в края бяха доста износени и ми беше доста трудно да поддържам темпото – отбеляза победителят, който добави, че ако стане шампион, може да си пусне и мустаци като своя баща Кеке Розберг, световен шампион от 1982 г.

Германецът отстъпил в началото, но бил наясно, че Мерцедес има отлична скорост и възможност да спечели на тази чудесна писта пред фантастичната публика.