Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън заяви, че може да вземе решение за бъдещето си и след...

Хамилтън заяви, че може да вземе решение за бъдещето си и след края на сезона

52
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви в падока на пистата Жил Вилньов в Канада, където този уикенд ще се проведе седмият кръг от световния шампионат на Формула 1, че може да изчака до края на сезона преди да вземе решение за бъдещето си.

Пилотът на Макларън е в центъра на обсъжданията дали ще остане в тима от Уокинг или ще потърси друг отбор, когато договорът му изтече в края на годината. През февруари той каза, че ще се постарае да реши въпроса възможно най-бързо, за да не бъде питан стотици пъти едно и също нещо. Спекулациите бяха подновени след няколко старта, в които тимът допусна грешки и пилотът изостана заради тях. Според последните информации пък Макларън са готови да му предложат петгодишен контракт за 100 млн. паунда. Самият Хамилтън сега дава нова насока на слуховете и предположенията.

Той потвърди, че преговорите му с Макларън не са започнали, но не спомена едно свое по-раншно изявление: че представянето в първите надпревари този сезон ще е решаващо за посоката му на мислене. След шест старта все още няма победа и е четвърти в класирането при пилотите, на 13 точки от лидер в момента Фернандо Алонсо (Ферари).

Все още не съм дискутирал нищо. Подцених ситуацията – колко труден ще е сезонът, колко работа ще имам, а и осъзнах, че това не е важно в момента. Шампионатът е по-важен от моите планове и от това какъв ще е следващият ми договор. Бъдещето ми не е на дневен ред понастоящем. Сега трябва да извлечем максимума от настоящия сезон – обясни Хамилтън.

На въпроса дали може да реши след края на състезателната година, Хамилтън допълни:

– Да, може би.

Освен това англичанинът уточни, че не прави проучвания кои места ще са свободни и не следи какво се случва в останалите отбори.

Опитвам се единствено да се съсредоточа върху сезона, върху това да печеля. Други хора около мен се тревожат за тези неща. Когато дойде моментът и ме попитат какво искам да правя, ще им дам отговор. Но не се налага да го правя сега и дори не мисля по това. Имам си работа и не бързам за никъде – каза още световният шампион за 2008 г.