Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън живее в мечта

Хамилтън живее в мечта

47
0

На Люис Хамилтън продължава да му върви на рекорди и след четвъртия старт от сезона във Формула 1. Английската звезда на Макларън сега не само е единственият дебютант, завършил първите си четири старта в Гран при на подиума, но вече държи и рекорда за най-млад пилот, който води в класирането за световния шампионат. Досега званието бе притежание на Брюс Макларън.
Продължавам да казвам, че изживявам мечта. След едва четвъртата си Гран при да съм лидер в шампионата е невероятно – каза Люис след надпреварата. – Конкретно за състезанието бяхме наясно, че имаме добра стратегия, но тъй като тук е по-трудно да се изпреварва, заемането на добра позиция в първия завой бе от огромно значение. Задминах Кими, а след като Фернандо и Фелипе се докоснаха, изпреварих и съотборника си. Беше на косъм, тъй като той едва не ме удари. Нямахме темпото на Фелипе, но сме още една стъпка по-близо. И както му казах, скоро ще го настигнем.
Междувременно Фернандо Алонсо заяви, че е извадил истински късмет да преживее ситуацията от първия завой и да се върне в надпреварата.
Според мен аз бях доста по-напред при влизането в завоя, но за съжаление той не смяташе така и се ударихме леко. Бяхме невероятни късметлии да завършим, защото в 99% от случаите като този и двата автомобила отпадат. Много са опасни тези неща.
Болидът бе повреден и труден за управление. Без съмнение съм разочарован от самата надпревара. Ако Кими не беше отпаднал, можеше и да не се кача на подиума. А при положение, че тръгнах от втора позиция на грида, не това бе целта
– с горчивина призна Фернандо, чийто фенове на Каталуния също останаха крайно разочаровани.
След домашното си състезание двукратният шампион е на две точки зад съотборника си във временното генерално класиране. Това определено ще доведе до нови спекулации по темата доколко представянето на Хамилтън поставя под напрежение Алонсо, при това преди един от най-трудните стартове във Формула 1 – този в Монако, където класирането на стартовата решетка е по-важно от на която и да е друга писта в календара.