Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Битката с Фетел ще е по-трудна от тази с Розберг

Хамилтън: Битката с Фетел ще е по-трудна от тази с Розберг

81
0

Люис Хамилтън смята, че битката за титлата тази година със Себастиан Фетел от Ферари ще бъде по-трудна от тази с Нико Розберг миналия сезон.

През 2016 г. британецът загуби драматично борбата за короната с Розберг и не успя да защити първото си място от 2015 г. Сега Фетел спечели първия кръг от сезона в Австралия, като колата на Скудерията показа най-добра скорост в дълга серия от обиколки.

„Със сигурност тази година срещу Фетел ще ми е по-трудно в борбата за титлата от миналия сезон, обясни Хамилтън. – Дойде моментът да видим най-добрите пилоти с конкурентоспособни болиди. Трябва да добавя, че в челото продължава да ми липсва Фернандо Алонсо, но явно няма да е и тази година. Щеше да е велико тримата да се борим във всяко състезание за победата.

Все пак имаме Фетел с неговите 4 титли и много опит в такива ситуации. Благодарен съм, че той и Ферари са обратно в играта и ще можем да се състезаваме за победата всеки уикенд с тях. Накрая по-добрият ще спечели титлата, както трябва да бъде във Формула 1“, завърши Люис.