Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е големият фаворит за титлата тази година, смята Менсъл

Хамилтън е големият фаворит за титлата тази година, смята Менсъл

52
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е големият фаворит за титлата във Формула 1 през този сезон. Това смята шампионът от 1992 г. Найджъл Менсъл. Британецът спечели короната миналия сезон след битка със Себастиан Фетел от Ферари. Така той взе 3 титли за последните 4 сезона.

„Капацитетът на тима на Мерцедес е най-добрият спрямо останалите,  коментира Менсъл. – Да се надяваме, че има още 1 или 2 отбора, които да са близо до тях като скорост. Но според мен Люис е големият фаворит да вземе още една титла през 2018.“

Британецът каза още, че се надява Фетел да превъзмогне проблемите си и да има фантастична година. Претенденти според него могат да бъдат още Даниел Рикардо и Макс Верстапен, който бил готов да се опита да спечели първата си титла.

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас пък заяви, че очаква новият болид за 2018 да му пасва по-добре. През миналата година, която беше първа за Ботас в тима, той имаше проблеми с настройките във втората половина от сезона и не можа да се включи в битката за титлата с Хамилтън и Фетел.

„Въпреки че беше много бърза, колата рядко беше перфектна за мен, каза финландецът. – От това, което видях по отношение на новата кола, смятам, че нещата са в по-добра посока за мен. Има разлики между моя стил на каране и този на Люис. Вярвам, че всичко, което съм научил през миналия сезон, ще ми помогне в бъдеще.“