Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън готов да спечели 4-те състезания до края на сезона

Хамилтън готов да спечели 4-те състезания до края на сезона

34
0

Люис Хамилтън заяви, че е готов да се бори и да спечели 4-те състезания до края на сезона във Формула 1. Британецът изостава от съотборника си Нико Розберг с 33 точки и дори успех във всички надпревари до края на сезона не гарантира спечелването на титлата. След като осигуриха титлата при конструкторите на Мерцедес, двамата пилоти се върнаха във Великобритания, за да отпразнуват успеха във фабриката на тима.

„Когато видях всички момчета и момичета във фабриката миналата седмица, разбрах какво сме постигнали заедно тази година, каза Люис. – Те работеха толкова упорито, за да дадат на Нико и мен тази велика кола и се вижда колко много означава тази титла за тях. Остават ни още 4 състезания и планът ми да е изкарам максималното от тях. Просто ще удрям всеки уикенд с всичка сила и ще видим какво ще стане. Няма да се пестя на пистата.

Отиваме в САЩ, а това е като втори дом за мен в последно време. Обичам страната, културата, хората и пистата, така че нямам търпение за старта. Имам страхотни спомени от Остин – три победи от четири състезания и титлата миналата година. Това беше един от акцентите в кариерата ми. Чувствам се, сякаш американските фенове са ме приели за свой и ще се опитам да насоча цялата тази положителна енергия в уикенда.”

„Беше страхотна седмица да се върнем във Великобритания с конструкторската титлата и да празнуваме с всички наши колеги в Бракли и Бриксуорт, каза от своя страна Розберг. – Те работиха много здраво и заслужаваха този момент. Работата за годината ни е свършена, но знам, че те вече са се фокусирали върху 2017 г. Сега остават още 4 състезания и се надявам да се насладим на страхотни битки на пистата. Надявам се, че в Остин няма да имаме същото време като през миналата година.”