Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Розберг имали едни и същи проблеми със спирачките

Хамилтън и Розберг имали едни и същи проблеми със спирачките

51
0

Люис Хамилтън и Нико Розберг са имали едни и същи проблеми със спирачките по време на състезанието в Сингапур. Това разкри спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Тази на британеца започнаха да прегряват още към средата на състезанието. Което позволи на движещите се пред него Розберг и Рикиардо да се откъснат напред, а на Кими Райконен да го изпревари. Все пак към края на надпреварата шампионът намери начин да оправи положението с помощта на тима, и при третите стопове той си върна позицията спрямо пилота на Ферари.

Според Волф Розберг също е имал подобни проблеми, но вероятно Нико е успял да се справи по-добре със ситуацията и да не губи толкова скорост. „Бяхме много на предела на възможното още от началото, коментира австриецът по отношение на спирачките. – Но това е играта в Сингапур. Опитваш се да оптимизираш всичко и можете да чуете, че и други пилоти се оплакват от прегряване. При нас проблемите започнаха още в началото. Но ние завършихме първи и трети и мисля, че резултатът оправдава стратегията, която беше избрана.”

Запитан дали проблемите при единият пилот са били по-лоши от тези при другия, Волф отговори: „Не, те имаха точно едни и същи проблеми. В различни периоди при единия беше по-зле спрямо другия, но като цяло беше същото нещо.”

Волф призна още, че тимът се е отказал от 3-ото спиране на Розберг в бокса, тъй като Даниел Рикиардо е направил страхотна първа обиколка при излизането си от пита и в тима са пресметнали, че Нико е загубил вече преднината си: „Нашият стратегически инструмент ни показваше, че имаме 7 сек преднина, но за 2-3 обиколки той беше с 2-3 секунди по-бърз от Нико и авансът ни бе намален до нула. Тогава взехме решението да пазим гумите му и спирачките, за да може да натисне в края.”