Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Розберг с различен избор на гуми за Баку

Хамилтън и Розберг с различен избор на гуми за Баку

46
0
гуми,Пирели

Люис Хамилтън и Нико Розберг са избрали различни гуми за Гран при на Европа в Баку след 2 седмици. Това стана ясно, след като доставчикът Пирели разкри кой пилот какви типове гуми е предпочел за първото в историята състезание от Ф1 в Азербайджан.

На разположение на състезателите са типовете медиум (средни), софт (меки) и суперсофт (супермеки). Те трябва да запазят по един комплект медиум и софт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията пък трябва да бъде запазен един чифт суперсофт.

Хамилтън е избрал само един комплект медиум и 4 софт, докато Розберг 2 медиум и 3 софт. По отношение на суперсофт броката е еднаква – по 8. Възможно е обаче средните гуми изобщо да не бъдат използвани, ако се окаже, че нивото на износване на новото трасе в Баку е ниско.

Пилотите на Ферари Фетел и Райконен са подбрали само по 1 комплект медиум, по 5 софт и по 7 суперсофт. При Ред Бул (Рикиардо и Верстапен) също имаме по 1 медиум, но комплектите софт са 4, а суперсофт 8. 

Изборът на всички пилоти можете да видите в графиката отстрани: