Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Имам пълно доверие в тима

Хамилтън: Имам пълно доверие в тима

34
0

След отпадането си в Гран при на Малайзия Люис Хамилтън се усъмни публично в собствения си отбор. Британецът заяви, че е много странно как от 8 болида с двигатели Мерцедес точно неговият двигател се повреди, който е и нов. Това стана 15 обиколки при финала и лиши британецът от почти сигурна победа.

Шампионът дори заподозря конспирация в тима си, заявявайки, че може би някой не иска той да стане шампион отново. След разговори с шефове на отбора обаче сега Хамилтън сякаш забрави за обвиненията и каза, че има пълно доверие в действията на Мерцедес.

„Имам пълно доверие в моите хора в Мерцедес, обясни Люис. – Това е четвъртата ми година в отбора. Заедно сме във фабриката, в бокса и на пистата. Без всички приятели в семейството на Мерцедес днес нямаше да съм спечелил последните си 2 титли.

След състезанието бях много афектиран. След такова отпадане беше много трудно да кажа нещо позитивно. Напрежението в мен бе много силно и това имаше роля да кажа тези неща за тима. Но аз продължавам да имам пълно доверие на всички в отбора и ще се боря за титлата до финала.“